Petőfi Irodalmi Múzeum

PIM Esti Extra

rendhagyó tárlatvezetések kiállításainkban

Egyéb rendezvény

Édes Anna / Trianon 100
Hogyan ábrázolja karaktereit Kosztolányi? Mit lehet elmondani egy-egy szereplőről foglalkozásuk alapján? Az író Alakok című kötete, erre keresi a választ, miközben felsorakoztat néhány, az Édes Annából már ismerős figurát: a cselédet, az úriasszonyt, az írót. A tárlatvezetés alkalmából a kiállítás kiegészül Molnár C. Pál grafikáival, amelyek az Alakok első kiadásához készültek. Műhelytitkokról, alkotói módszerről és családi legendákról beszélget Csillag Péter, a Molnár C. Pál Múzeum igazgatója, a művész unokája és Parádi Andrea, a kiállítás kurátora.

Helyszín: PIM kiállítótér

[KÉT PORTRÉ| Mészöly-Pilinszky 100
Iancu Laura költő szubjektív tárlatvezetése Pilinszky költészetében.Inacu Laura Magyarfalun született, az MTA Néprajztudományi Intézetének munkatársa, kutatói tevékenységének fókuszában a moldvai magyarság vallásosságának vizsgálata és identitásának kérdései állnak. Költői munkásságának nagyon fontos forrása Pilinszky János: "Költészete szabadított fel a béklyók alól. Azon béklyók alól, amelyek a mondától a versig tartó láthatatlan úton akaszkodtak rám."

Helyszín: PIM kiállítótér

Rézbőrű volt az alkony
A magyar indiánozás nyomába eredő kiállításban Hegymegi Kiss Áron "Nyílhegy" kalauzolja az érdeklődőket Baktay Ervin indián világában. Baktay 1931-ben alapította a dunai indiánok Törzsét, melynek 1955-ig Főnöke, de legalábbis aktív tagja maradt. Hegymegi Kiss Áron gyerekként együtt indiánozott Heverő Bölénnyel (Baktay indián neve). Kép: F2018.91

Helyszín: PIM kiállítótér

Minden kiállítás 20 óráig látogatható.

SZEPT.
29
Sze
18:00
E-jegy
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×