Szombathely, ELTE Savaria Egyetemi Központ

35. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál

Fesztivál

A Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál jelenlegi formájában már 35. alkalommal kerül megrendezésre 2019. július 12. és 21. között.

A Filharmónia Magyarország által szervezett szeminárium elsődleges célja, hogy szakmai fórumot teremtsen a világ minden tájáról érkezett résztvevőknek. Ennek eredményeképp az ide látogató karmesterek nemcsak a kortárs művek autentikus előadásmódját sajátíthatják el Hamar Zsolt vezetésével, hanem Bartók különleges zenei világának összefüggésében való megértése által, annak értő művelőivé válhatnak.

A fesztivál, mely a szélesebb közönség számára is nagyszerű programokat kínál, idén igazi sztárokat hoz el Szombathelyre. Sebestyén Márta népdalénekes a Szent Efrém Férfikarral ad majd népzenével gazdagon átszőtt Bartók-koncertet; Vizin Viktória és Horváth István énekművészek pedig Szamosi Szabolcs különleges, késő esti orgonakoncertjén fogják elvarázsolni a közönséget.

A fesztivál nyitókoncertjén a Nemzeti Filharmonikusok művészeiből alakult Grazioso Kamarazenekar lép fel Hamar Zsolt vezényletével, melyen a két nagy zenei géniusz, Bach és Bartók időben távoli, de mégis összeillő műveit tűzik műsorra. A hagyományosan megrendezésre kerülő karmesterkurzus zárókoncerten pedig a kurzuson résztvevő karmesterek ismét lehetőséget kapnak arra, hogy dirigálják a Savaria Szimfonikus Zenekart és bemutatkozhassanak a nagyérdemű előtt.

A fesztivál forgatagában találkozhatunk még flashmobokkal, fúvószenekari térzenékkel és fényfestéssel is, de mindenképp érdemes lesz ellátogatni Sipos József rendező Bartókról készített dokumentumfilmjének ingyenes vetítésére majd az azt követő Párniczky Quartet jazz estre is.

További információ: www.bartokfesztival.hu

JÚL.
12-től
JÚL.
21-ig
E-jegy
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×