Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház

MET Nyár 2019

Fesztivál

Öt operaismétléssel várjuk nézőinket június-júliusban
2019. június 9. - 2019. július 21.

Operarajongó közönségünket nyáron is várjuk a MET sikerprodukcióit felelevenítő nyári összeállítással. Júniusban és júliusban korábbi öt emlékezetes Metropolitan-előadást vetítünk felvételről, melyekre már elkezdődött a jegyárusítás. Újra látható lesz a mozivásznon a 2016/17-es évadból Gounod Rómeó és Júliája Diana Damrauval és Vittorio Grigolóval a címszerepben, a 2013/14-es évadból Puccini Bohémélete Vittorio Grigolóval és Kristine Opolaisszal, valamint abszolút kuriózumként a 2006/7-es évadból (az operaközvetítések első évéből) A sevillai borbély Rossinitől, a főbb szerepekben Joyce DiDonatóval, Peter Matteijel és Juan Diego Flórezzel. A 2018/19-es évadból Saint-Saëns Sámson és Delilája és Verdi Aidája került bele a nyári válogatásba.

Belépőjegy: 4100 Ft
Továbbra is lehetőségük 3800 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik a nyári válogatás legalább három különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.


Program:

2019. június 9. 18:00
Camille Saint-Saëns: Sámson és Delila
Rendező: Darko Tresnjak
Vezényel: Sir Mark Elder
Szereposztás: Roberto Alagna (Samson), Elina Garanča (Dalila), Laurent Naouri (High Priest), Elchin Azizov (Abimélech), Dmitry Belosselskiy (The Old Hebrew)

2019. június 23. 18:00
Charles Gounod: Rómeó és Júlia
Rendező: Bartlett Sher
Vezényel: Gianandrea Noseda
Szereposztás: Diana Damrau (Júlia), Vittorio Grigolo (Rómeó), Mihail Petrenko (Frére Laurent)

2019. június 30. 18:00
Giacomo Puccini: Bohémélet
Rendező: Franco Zeffirelli
Vezényel: Stefano Ranzani
Szereposztás: Kristine Opolais (Mimi), Susanna Phillips (Musetta), Vittorio Grigolo (Rodolfo), Massimo Cavalletti (Marcello), Patrick Carfizzi (Schaunard), Oren Gradus (Colline), (Benoit/Alcindoro) Donald Maxwell

2019. július 7. 18:00
Giuseppe Verdi: Aida
Rendező: Sonja Frisell
Vezényel: Nicola Luisotti
Szereposztás: Anna Netrebko (Aida), Anita Rachvelishvili (Amneris), Aleksandrs Antonenko (Radames), Quinn Kelsey (Amonasro), Ryan Speedo Green (The King)

2019. július 21. 18:00
Giocchino Rossini: A sevillai borbély
Rendező: Bartlett Sher
Vezényel: Maurizio Benini
Szereposztás: Joyce DiDonato (Rosina), Juan Diego Flórez (Almaviva gróf), Peter Mattei (Figaro), John Del Carlo (Bartolo doktor), John Relyea (Basilio zenemester)

Az operákat angol és magyar felirattal láthatják nézőink.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

JÚN.
9-től
JÚL.
21-ig
E-jegy
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×