Fővárosi Állat- és Növénykert

1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.
térkép
 


Őszi szünet az Állatkertben 2018
Időpont: 2018. október 20. 9:00 - 2018. november 4. 16:00

A Budapesti Állatkert az őszi szünetben kellemes és tartalmas kikapcsolódást kínál a gyermekes családok részére. Ráadásul, a 14 év alatti gyermekek csupán 200 Ft-os áron látogathatják az Állatkertet!

A 2018. október 20-tól november 4-ig tartó "Őszi szünet" akció keretében 200 forintért válthatnak belépőt a 14 év alatti gyermekek. A belépőjegy az Állatkert és a Holnemvolt Vár megtekintésére is feljogosít a látogatás során! Az "Őszi szünet" időszak alatt minden napján állati jó LégyOtt programok várják a látogatókat. Szeretettel várjuk a kedves családokat!

További információ

FIGYELEM!
A 200 forintos "Őszi szünet" gyermekjegy online vagy elővételben NEM kapható. Csak személyesen, pénztárainkban vásárolható meg a látogatás napján. Az akcióra való utólagos hivatkozással a kedvezmény nem vehető igénybe, előre váltott egyéb típusú jegy becserélése, illetve pénzvisszatérítés nem lehetséges. 14 év alatti gyermek az Állatkertet csak felnőtt kísérővel látogathatja.

Nyugdíjas Ősz 2018
Időpont: 2018. október 1. - 2018. november 30.

A Budapesti Állatkert a zsúfolt nyári hónapokat követően idén is lehetőséget biztosít arra, hogy nyugdíjas és szépkorú látogatói kissé nyugodtabb körülmények között, kedvezőbb áron tekinthessék meg a kert látványosságait.

A 2018. október 1-től november 30-ig tartó Nyugdíjashónapok keretében 1500 forintért válthatnak belépőt mindazok, akik:

  • nyugdíjas-igazolással rendelkeznek (kortól függetlenül),
  • vagy betöltötték a 65 éves kort (nyugdíjas jogviszonytól függetlenül).

További kedvezményt nyújt részükre az állatkerti Barlang étterem, amely 910 forintos, háromfogásos nyugdíjasmenüvel kedveskedik a vendégeknek. Valamint az Állatkert főbejáratánál található ajándékboltban történő vásárláskor 10% engedményt kapnak az akciós nyugdíjas belépőre jogosult látogatóink. Ezen kedvezmények igénybevétele az akciós nyugdíjas belépőjegy bemutatásával lehetséges.

Szeretettel várjuk Önöket!

FIGYELEM!
Az 1500 forintos kedvezményes nyugdíjas belépőjegy online vagy elővételben NEM kapható. Csak személyesen, pénztárainkban vásárolható meg a látogatás napján. Megváltásához nyugdíjas igazolás, vagy az életkor igazolására alkalmas arcképes igazolvány bemutatása alapfeltétel. A kedvezmény egy főre szól, át nem ruházható, csak az arra jogosult személy veheti igénybe. Az akcióra való utólagos hivatkozással a kedvezmény nem vehető igénybe, előre váltott egyéb típusú jegy becserélése, illetve pénzvisszatérítés nem lehetséges.

Fővárosi Állat- és Növénykert
Holnemvolt Vár

Az 1866-ban megnyílt Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje, s egyben a világ vezető állatkertjeinek is egyike. Békebeli hangulatot árasztó műemléki környezetben, mégis korszerű elhelyezési feltételek mellett több mint 850 állatfajt láthat a közönség a világ minden tájáról. Az érdekes, és sokszor őshazájukban már nagyon megritkult, veszélyeztetett állatok jó része rendszeresen szaporodik, így sok helyen látni kisállatokat, kölyköket, fiókákat. Számos bemutatóhelyen be is lehet menni az állatok közé. A kert nemcsak állat-, hanem növénykert is, a szépen gondozott parkban kétezernél is több növényfaj pompázik. A látogatókat sok különleges élmény várja, a fókatréningtől az „Állatok akcióban” című bemutatón át egészen a különféle látványetetésekig. Az „állatos” és „növényes” látnivalók és programok mellett étterem, cukrászda, falatozók, játszóterek és sok más szolgáltatás járul hozzá a látogatói élményhez. Rendszeresek a kulturális programok, koncertek, kiállítások is. A legújabb látnivaló a Holnemvolt Vár, az Állatkert új játszóparkja.

Állatkert Budapest szívében

2018 májusában nyílt meg az Állatkert új játszóparkja a régi Vidámpark területén. Különleges kisállatok, állatközeli élmények, mesés kalandok és önfeledt játék vár rád. A Patakatlanba visszatértek a tevék, a Simogatóban etethetsz szelíd szarvasokat és kecskéket, a Majorságban tarka bocikkal, rackákkal és malacokkal találkozhatsz. Majd feltárja kapuit a Hetedhét Palota. Kalandozz hét mesés történet csodás világában, fejtsd meg a rejtélyeket, és teljesítsd a küldetést! Ismerd meg Vukot és Süsüt, kukkants be Dr. Bubó rendelőjébe, játssz Pom-Pommal, legyél Mekk Elek segédje, lesd a halakat a Nagy Ho-ho-ho Horgásszal, és merülj bele a Brekk Berek vízi világába! A Mesterségek Udvarában kipróbálhatod magad pékként, cukrászként, keramikusként vagy papírmerítőként is, a nosztalgiafotó műteremben régi korok viseleteit felöltve örökíttetheted meg magad száz éves felvételek stílusában. A Nyíhangárban vár a lovacskázás és a tevegelés, majd tehetsz egy kört a felújított Körhintán. Száz attrakció, ezer élmény… hogy legyen mit mesélni!

Állatos mesék - Mesés állatokINFORMÁCIÓ
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×