Fővárosi Állat- és Növénykert

1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.
térkép
 


A Fővárosi Állat- és Növénykert 1866-ban nyitotta meg kapuit, így a világ egyik legrégebbi és legszebb állatkertje.
A műemléki környezet és az országos védettségű természetvédelmi területté nyilvánított park békebeli hangulatot áraszt. A világ vezetői állatkertjeinek egyike, hiszen egyedülállóan gazdag gyűjteménye több mint 850 állatfajból és kétezernél is több növényfajból áll.
A látogatókat a főszezonban négy túraútvonalon naponta közel félszáz különleges állatos élmény várja a LégyOtt! programokon. A legnépszerűbbek a játékos fókatréning, az „Állatok akcióban” bemutató a Varázshegyben, a gorillacsalád ebédje, vagy a falánk ragadozók etetése.

Az Állatkert része a Holnemvolt Vár, amely leginkább a kisgyermekes családok „fellegvára”, ahol a kicsik testközelbe kerülhetnek a szelíd háziállatokkal: simogathatnak kecskét, békés szarvasokat, és alpakákat is.
A Holnemvolt Várban látogatható a Cápasuli, ahol a majdani Biodóm akváriumába költöző cápák nevelkednek.
A Hetedhét Palotában izgalmas kalandjátékban vehetnek részt az óvodás és kisiskolás gyermekek, a jól ismert magyar mesék birodalmában.
A Sünispotály állatkórházban pedig megnézhetik látogatóink, miként gyógyítjuk a kisállatokat és madarakat. A felújított műemléki Körhintában végül mindenki egy kicsit újra gyermekké válhat…

Állatkert. Életre szóló élmény!

INFORMÁCIÓ
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×