Magyar Rádió Zenei Együttesek

A ZENE ÖRÖK

Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
Magyar Rádió Énekkara
Magyar Rádió Gyermekkórusa

A Magyar Rádió Zenei Együttesek 2017/18-as évadban megújult programkínálattal, színes, gazdag műsor választékkal várják a zeneszerető közönséget. A kínálat a kora barokktól napjaink muzsikájáig terjed, és szinte valamennyi műfaj megjelenik benne: az operától és oratóriumtól kezdve a szimfonikus zenekari, énekkari és kamarazenei irodalom számos ismert és ismeretlen remekművéig.

A Zeneakadémián hirdetjük meg Vásáry Tamás Beethoven-ciklusát versenyművekkel, oratorikus kompozíciókkal és népszerű szimfóniákkal.

A Művészetek Palotájában nagy előadó apparátusú, monumentális művek mellett (Szkrjabin, Mahler, R. Strauss) Liszt, Kodály és Bartók népszerű zenekari darabjai csendülnek fel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának karmesterei: Vásáry Tamás, Kovács János és Vajda Gergely vezényletével.

A Magyar Rádió Énekkarának Sapszon-bérletét különböző helyszíneken, különböző nemzetek zenéiből válogatott műsorokkal rendezzük meg. A Mátyás-templomban Pad Zoltán Kodály műveket, az Egyetemi templomban pedig a finn szerző, Einojuhani Rautavaara kompozícióját vezényli. A Pesti Vigadóban francia és skandináv estet szervezünk, Zeke Mihály és Stefan Parkman vendégkarmesterekkel.

A Mátyás-templomban hat koncertből álló kantáta-sorozatot indítunk Anno Sacri-bérlet névvel 2018 januárjától, melyben J. S. Bach művei mellett Schütz, Buxtehude és Telemann kompozícióival is ismerkedhetünk.

Csillagok a Stúdióban címmel a Magyar Rádió Zenei Együttesek különlegesen szerkesztett programokkal és kiváló szólistákkal várják a közönséget Farkas Róbert, Matos László, Kovács László és Vajda Gergely irányításával. Igazi csemegéket láthat, aki eljön ezekre a különleges koncertekre, erre a különleges helyszínre, a Magyar Rádió 6-os Stúdiójába.

Folytatódik Vásáry Tamás sikeres sorozata, „A zenén túl…”.

A Magyar Rádió Gyermekkórusa az új évadban is megtartja hagyományos önálló hangversenyeit a Művészetek Palotájában, a Pesti Vigadóban és a BMC-ben.

2017/18 évi programok

INFORMÁCIÓ


Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Énekkara és Gyermekkórusa

Titkárság:
1088 Budapest, Bródy Sándor u. 5-7.

Jegyinformáció, jegy-és bérletrendelés:
info@mrze.hu

www.mrze.hu

Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×