Szépművészeti Múzeum

Budapest XIV., Dózsa György út 41.
térkép
 


Szépművészeti Múzeum

Ünnepi, és eltérő nyitvatartás:

augusztus 19. (H): NYITVA
augusztus 20. (K): NYITVA nemzeti ünnep, díjtalan belépés
augusztus 21. (SZE) ZÁRVA


Kérjük, jegyvásárlás előtt tájékozódjon a Szépművészeti Múzeum honlapján a belépőjegyek áráról és igénybe vehető kedvezményekről, valamint a múzeum nyitva tartásáról, illetve az esetleges korlátozásokról.

Több mint három évig tartó rekonstrukciós munkálatok után 2018. október 31-étől újra látogatható a Szépművészeti Múzeum. Az intézménynek nemcsak az épülete újult meg, hanem a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményével való újraegyesítésnek köszönhetően, új koncepció alapján létrehozott állandó kiállításokkal várja a látogatókat. A nagyközönség két szakaszban veheti majd birtokba a megújult intézményt és az új kiállításokat: 2018. október 31-én a mélyföldszinti terek és most felújított Román szárny nyílik meg, az összes új állandó kiállítás pedig 2019 második felében lesz látogatható.

A Liget Budapest Projekt keretében végzett rekonstrukció során felújították a II. világháborúban súlyos károkat szenvedett, azóta csak felületes felújításon átesett és raktárként használt impozáns Román Csarnokot, korszerűsítették a múzeum elavult fűtőrendszerét, klimatizálták a kiállítótermek egy részét, felújították a csarnok feletti tetőszerkezetet, valamint új kiállító- és közönségforgalmi tereket, korszerű raktárhelyiségeket alakítottak ki az épületben. A felújított épületben összesen csaknem 2000 négyzetméterrel több kiállítótér ad majd helyet a tárlatoknak.

Több mint négy évtizedes távollét után a magyar művészet hazatér a Szépművészetibe, így a múzeum ezt követően az egyiptomi és az antikvitás művészete mellett a 18. század végéig együtt mutatja majd be az egyetemes és a magyar művészet történetét. Mindezekkel párhuzamosan a Szépművészeti Múzeum 1800 utáni gyűjteményének kiállítása - ideiglenesen, az Új Nemzeti Galéria megnyitásáig - felköltözik a Magyar Nemzeti Galériába. Ott így az elmúlt több mint két évszázad magyar és egyetemes művészetének remekművei lesznek láthatók, egészen 2021-ig, amikor a tervek szerint az Új Nemzeti Galéria a Városligetben megnyitja a kapuit.

2018-tól látogatható kiállítások:
Ókori Egyiptom (mélyföldszint), Klasszikus Ókor (mélyföldszint), Európai művészet 1250–1600 (1. szint), Európai szobrászat 1350–1800 (2. szint), Magyarországi művészet 1600–1800 (3. szint), Van Dyck: Stuart Mária Henrietta esküvői portréja – kamarakiállítás (fszt. Michelangelo terem), Román Csarnok (fszt.) – a csarnok látogatásának esetleges korlátozásáról a Nyitvatartásnál tájékozódhat.

INFORMÁCIÓ


1146 Budapest, Dózsa György út 41.
Telefon: (+36 1) 469 7100
email: info@szepmuveszeti.hu

Nyitvatartás:
K-V: 10.00-től, belépés 17.00-ig, kiállítások zárása 17.30-tól, épület zárása: 18:00
Hétfőn zárva

Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×