Hopp Ferenc Múzeum

1062 Budapest, Andrássy út 103
térkép
 


Járványügyi veszélyhelyzet – bezár a Szépművészeti Múzeum és összes tagintézménye

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Szépművészeti Múzeum és tagintézményei, a Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Vasarely Múzeum március 17-től határozatlan időre bezárnak.
A gyűjtemények ugyanakkor a kényszerű bezárás alatt aktívan kívánják megosztani a közönséggel digitális tartalmaikat. Hétfőtől virtuálisan bejárható a Magyar Nemzeti Galéria Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítás az intézmény honlapján (http://www.mng.hu), ahol már elérhető a Remekművek az oktatásban című oldal is. A gyűjtemény fontos műveit bemutató felület a közoktatásban is jól hasznosítható történelem, magyar nyelv- és irodalom illetőleg vizuális kultúra órákon. A Szépművészeti Múzeum oldalán is számos tematikus túra mutatja be a múzeum gyűjteményét.

Naprakész információkért kérjük, kövessék az intézmények honlapjait:
http://www.szepmuveszeti.hu
http://www.mng.hu

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

A múzeumot 1919-ben alapította a cégtulajdonos, világutazó, műgyűjtő és mecénás Hopp Ferenc, aki végrendeletében mintegy 4000 darabból álló gyűjteményét keleti művészeti múzeum alapítása céljából az államra hagyta.

A Hopp-villa körül kialakított kert korának ismert, keleti hangulatú kuriózuma volt, s ma is szerves része a múzeum hétköznapjainak, hiszen programjaik zömének helyszínéül szolgál.

A gyűjtemény ma mintegy 30 000 műtárgyból áll, és kínai, japán, indiai, délkelet-ázsiai, nepáli, tibeti, mongol, koreai és közel-keleti tárgyanyagával Magyarország továbbra is egyetlen keleti művészeti múzeuma.

Az épületben négy teremben berendezett időszaki kiállítások keretében tárunk újabb és újabb válogatásokat az ázsiai országok kultúrája iránt érdeklődő látogatók elé.

Kérjük, jegyvásárlás előtt tájékozódjon a múzeum honlapján a belépőjegyek áráról és az igénybe vehető kedvezményekről, valamint a múzeum nyitvatartásáról, illetve az esetleges korlátozásokról.

Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×