Pécs, Kodály Központ

2021. aug.18-22

Kodály Aperitif bérlet

2021. augusztus 18-22.
Kodály Központ tetőterasz & park
A zene zamata, akár a napfény íze hat az érzékeinkre: szinte a bőrünkön érezzük, ahogy energiával tölt fel, szomjazzuk újra és újra. A Kodály Aperitif e szomjat kívánja oltani a nyárvégi forróságban. Mi, pécsiek és idelátogatók szeretünk kiülni az esti hűvösben a teraszokra a barátokkal, összefutni muzsikusokkal és színészekkel, fényfestésben gyönyörködni. Írók, költők és festőművészek járnak-kelnek közöttünk észrevétlen, szobrászokkal és építészekkel kvaterkázunk. A sétálóutcákon és a főtéren street foodként csipegetjük a kultúrát, és a szívünknek oly kedves pécsies életérzést teljes erőből szívjuk magunkba, hogy egész télre kitartson. Egyszerre vágyjuk az ismerős és az új ízeket, és ha kettő találkozik, azt élvezzük szívből, igazán.

A 10 éves Kodály Központ és a 210 éves Pannon Filharmonikusok a ZSÖK NKft.-vel való koprodukcióban egy friss, nyáresti élményre hív 2021. augusztus 18-22. között!

Az étvágygerjesztőnek szánt napokon ismerős fellépőket köszönthetünk egy merőben új helyszínen:

A KODÁLY APERITIF ÖT NAPRA ÁTHELYEZI A VÁROS FŐ TERÉT A KODÁLY KÖZPONT TETŐTERASZÁRA, AZ ÉPÜLETET KÖRÜLVEVŐ PARKBA ÉS LIGETBE.

A Kodály Aperitif találkozás és felfedezés: összehozza a művészeteket, a színvonalas gasztronómiát és azokat, akik szomjazzák a kultúrát. A hangversenyterem megnyitja kapuit a kíváncsiskodó szemek előtt, és kiengedi a zenét a kék ég alá.

A főbejárat előtt felállított színpadon változatos esti programok várják a közönséget, akik a madártávlatból zongorabillentyűket idéző lépcsősoron kialakított nézőtéren, a tetőteraszon, elszeparált páholyokban, vagy a parkban, pokrócon piknikezve élvezhetik az előadásokat kedvük szerint. Napközben díjmentes programokkal várjuk a családokat a tóparti ligetben, és frissítő finomságokra a Gasztro-udvarban.

A 2021 nyarán a tervezett programban augusztus 18-án a Pannon Filharmonikusok Rossini Gálaestje, valamint a Gasztro-udvar megnyitó eseménye várja a közönséget. Augusztus 19-én a Modern Art Orchestra és Szakcsi Lakatos Béla, Dresh Mihály, Gőz László, Szirtes Edina Mókus, Fekete Kovács Kornél koncertje hallható. Ezen a napon Borkóstoló és főző-show a Gasztro-udvarban. Augusztus 20-án a Fonó zenekar és a Pannon Filharmonikusok Ünnepi hangversenye hívja a városlakókat és a turistákat közös ünneplésre. Augusztus 21-én ENEMVÉ (Nagy Magyar Versek) @Kodály edition címmel indul izgalmas program, tetőkoncertek, fény-installációk teremtenek izgalmas nyáresti hangulatot később. Augusztus 22-én a Pannon Filharmonikusok Zenei Csemegék a sorozatok világából című koncertje csendül fel. Az est különlegessége, hogy a zenekar által eljátszott darabot az a kínai Vuhanban élő, Pécsett született, nemzetközi szinten elismert magyar muzsikus-zeneszerző, Keresztes Zoltán hangszereli, akit megismerhettünk a vírushelyzet kapcsán a híradásokból.
A színvonalas gasztronómiai kínálatról a Teleky Zoltán vezetésével, a szakmai klaszterben egyesült Baranya megyei vendéglátósok gondoskodnak.

Nem értékesíthető

Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×